Prvi delovni dan v Malagi

V nedeljo, 3.12.2023 smo se dijaki tretjega in četrtega letnika programa živilsko prehranski tehnik odpravili na izmenjavo v Španijo. Dobili smo se pred šolo na Ižanski cesti 10, kjer nas je pobral kombi GoOpti in nas odpeljal do Zagreba, iz kjer smo vzleteli proti španskem mestu Malaga. Ko smo pristali nas je pobral avtobus in nas odpeljal proti našem hostlu, kjer smo se razpakirali. Takoj za tem smo se odpravili na večerjo v kantino. Po celem dnevu vožnje smo se odpravili samo še v postelje in spat. V ponedeljek, 4.12.2023 pa smo dan začeli v kantini, kjer smo se najedli, nato pa se z našo kordinatorko Katarzyno odpravili proti avtobusni postaji. Odpeljali smo se do naših delovnih mest, ker pa nas je šest dijakov in profesor smo razdeljeni v različna podjetja. Profesor Jaka, dijaka Anamarija in Juri iz tretjega letnika so odšli na delo v Tequesol. Tam so pripravili vlečeno testo in v testo zavijala različna polnila. Oskar, Urška in Hana so se odpravili v slaščičarno Pasteleria Pathelin, a so nas razdelili na različne lokacije. Tam so pripravljali biskvite, tortice ter piškote. Žan pa se je mogel sam odpraviti v slaščičarno Marta Pino Postres, kjer je pekel brownije in pripravljal nadeve za sladice. Po opravljenem delu, pa so se odpravili na zasluženo kosilo. Po tem smo imeli »spanish class« kjer smo se naučili par španskih besed, za lažjo komunikacijo. Za tem pa smo imeli prosti čas in smo si v miru ogledali del mesta Malaga, ki je v teh časih zelo prazničen. Zvečer pa smo pojedli še večerjo in konec dneva preživeli skupaj.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Intervju s koordinatorko in ohladitev v morju

Drugi delavni dan in ogled mesta Malaga